Waarzeggen met speelkaarten: Klaveren Heer

Klaveren heer is de tijdskaart van de maand april.

Klaveren Koning - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

 • Zakelijk succes
 • Beschermend
 • Charmant
 • Verveling
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

 • Lente (tijdskaart van de maand april)
 • 27 jan, 25 feb, 23 mrt, 21 apr, 19 mei, 17 jun, 15 jul, 13 aug, 11 sept, 9 okt, 7 nov, 5 dec.
Betekenis van de klaveren heer bij het voorspellen van de toekomst:

De betekenis van de klaveren heer hangt, net als bij alle hofkaarten, af van de plaats waarop deze tijdens het voorspellen van de toekomst met speelkaarten verschijnt. Alle hofkaarten kunnen op de volgende drie manieren worden gelezen:

 • ALS TIJDSKAART – Iedere hofkaart vertegenwoordigt één specifieke maand.
 • ALS PERSOONSKAART – Deze kaart kun je gebruiken als vertegenwoordiger van de vraagsteller. Daarnaast kan de kaart staan voor een persoon die betrekking heeft op de voorspelling.
 • ALS EMOTIE-KAART –  Alle hofkaarten staan voor gevoelens en emoties die invloed kunnen hebben op de vraag of de vraagsteller.
klaveren heer als tijdskaart:

Wanneer deze kaart wordt gelezen als tijdskaart. Of wanneer deze kaart tijdens een legging verschijnt op een positie die een tijdsduur aangeeft? Dan staat de klaveren heer symbool voor de lente en is hij specifiek de kaart die symbool staat voor de maand april.

klaveren heer als persoonskaart:

Wordt deze kaart gelezen als de kaart die een persoon of de vraagsteller symboliseert? Dan vertegenwoordigt de klaveren heer vrijwel altijd een mannelijk persoon. Deze man heeft donker haar, donkere ogen en vaak ook een donkere (of getinte) huidskleur. Aangezien het een man betreft die ouder is dan de klaveren boer, zou de getoonde man ook kaal of kalend kunnen zijn. Deze man is zakelijk succesvol, altijd carrière aan het maken, en al jong zeer vermogend. Hij is een echte leider die met veel plezier zorgt voor de mensen om hem heen.

De klaveren heer is één van de meest charmante personen die je ooit zult ontmoeten. In tegenstelling tot de klaveren boer en vrouw, is hij echter niet iemand die openstaat voor een flirt. Hij is loyaal aan zijn partner en zal deze nooit (al was het platonisch) bedriegen. Toch weet hij precies wat zijn charme met andere mensen doet. Hij maakt hier dan ook graag gebruik van, met name wanneer er zakelijk succes mee te behalen valt.

Minder goede eigenschap heeft hij ook.  Hoewel zijn loyaliteit hem namelijk siert heeft deze wel vaak een bezitterige en claimend randje. Zakelijk gezien kan hij daarnaast net even ‘iets te ver’ gaan. Tot slot is hij een persoon die snel uitgekeken is op dingen, maar ook op mensen.

klaveren heer als emotie-kaart:

Staat de kaart symbool voor emoties? Zakelijk instinct, beschermende gevoelens, gedrevenheid zijn de belangrijkste.

Harten heer, koning of de leider. 

In Nederland staat deze kaart bekend onder de naam harten heer. Past deze benaming niet bij jouw gevoel? Dan is het (tijdens het voorspellen met speelkaarten) geen enkel probleem deze kaart te hernoemen. Ter inspiratie – Wikipedia geeft aan dat deze kaart in andere landen bekend staat onder de naam:

 • The King (Engeland en de Verenigde Staten)
 • Koning (Duitsland, Frankrijk en Vlaanderen en dit is tevens de alternatieve benaming in het Nederlands)
 • De succesvolle zakenman (Algemene cartomancy betekenis)

Persoonlijk vinden wij ‘de koning’ het beste bij deze kaart passen, met name omdat zijn betekenis en die van de vrouw/koningin samensmelt in de betekenis van de boer.