Waarzeggen met speelkaarten: Klaveren Twee

Klaveren twee voorspelt en representeert de ‘tijd’ en staat symbool voor roddels en nieuwtjes.

Klaveren Twee - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Tijd
  • Roddels
  • Nieuwtjes
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Lente
  • 30 mei, 28 jun, 26 jul, 24 aug.
  • 22 sept, 20 okt, 18 nov, 16 dec.
  • Maandag
Betekenis van de Klaveren Twee bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren twee is een kaart (zoals vele klaveren kaarten) met vele betekenissen. Allereerst staat hij (omdat het een twee is) voor een partnerschap tussen twee personen. Daarnaast staat de kaart symbool voor roddels en nieuwtjes.

Deze kaart voorspelt en representeert ‘tijd’.

De betekenis die deze kaart tot één van de belangrijkste kaarten uit het spel maakt is echter een totaal andere. Deze betekenis maakt namelijk duidelijk dat de kaart van klaveren twee gezien mag worden als de kaart die ‘tijd’ aangeeft, voorspelt en representeert.

Letterlijk genomen betekent deze kaart, binnen die context, dat de periode die voorafgaat aan de uitkomst van deze voorspelling het cijfer 2 bevat. Nu kan dit praktisch gezien beteken dat jij nog 2 jaar zult moeten wachten, maar over het algemeen betreft het eerder een periode van 2 maanden, weken of dagen.

Valt deze kaart binnen een legging op een plaats die het verleden vertegenwoordigd? Dan is het tijd om het verleden te laten rusten. Valt hij tijdens een legging echter op een plaats die de toekomst vertegenwoordigd? Dan geeft de kaart aan dat het tijd is geworden om aan de slag te gaan.

Ruiten twee dient als tijdskaart voor de kaarten uit een andere reeks

Verschijnt deze kaart in een legging die overheerst wordt door de kaarten uit een andere reeks? Dan heeft deze kaart altijd een boodschap voor jou die met tijd te maken heeft.

Valt deze kaart bijvoorbeeld in een door harten gedomineerde legging?  Dan zegt deze kaart dat het tijd is geworden voor de liefde.

Wordt deze kaart omringd door schoppen kaarten? Dan waarschuwt deze kaart dat jij nu actie moet ondernemen. Je tijd begint op te raken, dus handel voor het te laat is.

Bestaat de legging voornamelijk uit klaveren kaarten? Dan voorspelt de kaart dat jij, binnen 2 maanden of weken, een grote verandering kunt verwachten binnen jouw sociale leven.