Waarzeggen met speelkaarten: Klaveren Vijf

Klaveren vijf staat voor controle, actie, verandering en de weg naar succes.

Klaveren Vijf - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Controle
  • Actie en verandering
  • De weg naar succes
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Lente
  • 31 mrt, 29 apr, 27 mei, 25 jun, 23 jul.
  • 21 aug, 19 sept, 17 okt, 15 nov, 13 dec.
  • Donderdag
Betekenis van de Klaveren Vijf bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren vijf toont allereerst jouw verlangen “om alles in eigen hand te nemen en te houden”. Je bent op zoek naar controle. Controle over je leven, de liefde, je partner, je werk – kortom de controle over alle aspecten. Sla hier niet in door! Jij kunt echt niet alles zelf regelen en in de hand houden.

In dezelfde gedachte toont deze kaart ook dat jij opzoek bent naar onafhankelijkheid. Dit is goed, maar wederom ken je grenzen. Soms mag jij best om hulp vragen. De kaart geeft je zelfs letterlijk het advies om hulp te vragen, aangezien deze kaart symbool staat voor de ‘behulpzame vrienden’.

De kaart van actie en verandering.

Naast eerder genoemde wensen en verlangens is dit tevens de kaart van ‘actie’ en ‘verandering’. Beiden betekenissen zijn bijzonder algemeen en vaag. Gelukkig word deze boodschap specifieker (en helderder) wanneer je kijkt naar de andere kaarten uit de legging.

Valt deze kaart bijvoorbeeld in een door harten gedomineerde legging?

En ben jij opzoek naar een nieuwe liefdespartner? Dan adviseert de kaart om nu in actie te komen en de deur uit te gaan. Een nieuwe partner staat immers (meestal) niet uit het niets voor jouw deur. Ga naar buiten! Leer nieuwe mensen kennen en zorg zelf voor de verandering waar jij zo naar verlangd.

Ben jij al gezegend met een gelukkige relatie? Dan geeft deze kaart aan dat het nodig is om blijvend te investeren in deze relatie. Het is fijn dat jij nu een leuke partner hebt gevonden en dat jullie het goed hebben samen. Maar om het goed te houden is een beetje actie echter wel onmisbaar.

Valt deze kaart in een door Ruiten gedomineerde legging?

Dan wordt het nu tijd om je los te maken van een werk of opdrachtgever waarbij jij je niet prettig voelt. Speel jij al een tijd met de gedachte om voor jezelf te beginnen? Stop dan nu met dromen en kom in actie.

Valt deze kaart tot slot in een door schoppen gedomineerde legging?

Dan is de kans vrij groot dat jij je op dit moment gevangen voelt in een negatieve situatie. Deze cirkel doorbreken? Dat kun jij zelf! Verzamel al je moed en bevrijd jezelf uit deze nare situatie.

Succes zonder obstakels.

Binnen de klassieke cartomancy traditie staat de klaveren vijf bekend als een zeer positief voorteken. Deze kaart kondigt succes aan zonder compromissen. Deze kaart is, vergeleken met de meeste andere kaarten sowieso bijzonder positief. Het is zelfs één van de weinige kaarten die een weg naar succes voorspelt zonder obstakels.