Waarzeggen met speelkaarten: Klaveren Vrouw

Klaveren vrouw is de tijdskaart van de maand mei.

Klaveren Koningin - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

 • Flirt
 • Humor
 • Verveling
 • Charmant
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

 • Lente (tijdskaart van de maand mei)
 • 28 jan, 26 feb, 24 mrt, 22 apr, 20 mei, 18 jun, 16 jul, 14 aug, 12 sept, 10 okt, 8 nov, 6 dec.
Betekenis van de klaveren vrouw bij het voorspellen van de toekomst:

De betekenis van de klaveren vrouw hangt, net als bij alle hofkaarten, af van de plaats waarop deze tijdens het voorspellen van de toekomst met speelkaarten verschijnt. Alle hofkaarten kunnen op de volgende drie manieren worden gelezen:

 • ALS TIJDSKAART – Iedere hofkaart vertegenwoordigt één specifieke maand.
 • ALS PERSOONSKAART – Deze kaart kun je gebruiken als vertegenwoordiger van de vraagsteller. Daarnaast kan de kaart staan voor een persoon die betrekking heeft op de voorspelling.
 • ALS EMOTIE-KAART –  Alle hofkaarten staan voor gevoelens en emoties die invloed kunnen hebben op de vraag of de vraagsteller.
klaveren vrouw als tijdskaart:

Wanneer deze kaart wordt gelezen als tijdskaart. Of wanneer deze kaart tijdens een legging verschijnt op een positie die een tijdsduur aangeeft? Dan staat de klaveren vrouw symbool voor de lente en is zij specifiek de kaart die symbool staat voor de maand mei.

klaveren vrouw als persoonskaart:

Wordt deze kaart gelezen als de kaart die een persoon of de vraagsteller symboliseert? Dan vertegenwoordigt de klaveren vrouw vrijwel altijd een vrouwelijk persoon. Deze vrouw heeft donker haar en donkere ogen. Vaak betreft het een zakelijk en succesvolle vrouw, maar op zijn minst is zij iemand die erg bezig is met haar carrière.

In de omgang met andere komt zij regelmatig flirterig over. Zij is sowieso erg direct en to the point, eigenschappen die niet iedereen aan haar zal waarderen. Waar zij in uitblinkt? Dat is gevoel voor humor en de gave altijd precies het juiste te zeggen op het juiste moment. Charmant dat is zij zeker. Zij is een vrouw waar iedereen zich direct tot aangetrokken voelt. Hoewel zij erg open over komt laat zij niet snel het achterste van haar tong zien. Het is iemand die je beter moet leren kennen voordat zij haar geheimen aan jou toevertrouwt.

Minder goede eigenschappen heeft zij ook. Met name het feit dat zij wel van een roddel houdt, en hier ook echt naar opzoek gaat, is iets wat haar karakter soms net iets minder mooi maakt. Tot slot is zij een persoon die snel verveeld raakt.

klaveren vrouw als emotie-kaart:

Staat de kaart symbool voor emoties? Dan staat deze vrouw voor: Vrolijkheid, vervelling en humor.

Klaveren vrouw, koningin, dame of queen. 

In Nederland staat deze kaart bekend onder de naam klaveren vrouw. Past deze benaming niet bij jouw gevoel? Dan is het (tijdens het voorspellen met speelkaarten) geen enkel probleem deze kaart te hernoemen. Ter inspiratie – Wikipedia geeft aan dat deze kaart in andere landen bekend staat onder de naam:

 • The Queen (Engeland en de Verenigde Staten)
 • Dame (Duitsland, Frankrijk en Vlaanderen)
 • Koningin (Alternatieve benaming in Nederland)
 • De flirt (Algemene cartomancy betekenis)

Persoonlijk vinden wij ‘de koningin’ het beste bij deze kaart passen, met name omdat haar betekenis en die van de heer/koning samensmelt in de betekenis van de boer.