Waarzeggen met speelkaarten: Ruiten Heer

Ruiten heer is de tijdskaart van de maand oktober.

Ruiten Koning - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

 • Geleerd
 • Arrogant
 • Loyaal
 • Royaal
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

 • herfst (tijdskaart van de maand oktober)
 • 14 jan, 12 feb, 10 mrt, 8 apr.
 • 6 mei, 4 jun, 2 jul.
Betekenis van de ruiten heer bij het voorspellen van de toekomst:

De betekenis van de ruiten heer hangt, net als bij alle hofkaarten, af van de plaats waarop deze tijdens het voorspellen van de toekomst met speelkaarten verschijnt. Alle hofkaarten kunnen op de volgende drie manieren worden gelezen:

 • ALS TIJDSKAART – Iedere hofkaart vertegenwoordigt één specifieke maand.
 • ALS PERSOONSKAART – Deze kaart kun je gebruiken als vertegenwoordiger van de vraagsteller. Daarnaast kan de kaart staan voor een persoon die betrekking heeft op de voorspelling.
 • ALS EMOTIE-KAART –  Alle hofkaarten staan voor gevoelens en emoties die invloed kunnen hebben op de de vraagsteller of vraagsteller.
ruiten heer als tijdskaart:

Wanneer deze kaart wordt gelezen als tijdskaart. Of wanneer deze kaart tijdens een legging verschijnt op een positie die een tijdsduur aangeeft? Dan staat de ruiten heer symbool voor de herfst en is hij specifiek de kaart die symbool staat voor de maand oktober.

ruiten heer als persoonskaart:

Wordt deze kaart gelezen als de kaart die een persoon of de vraagsteller symboliseert? Dan vertegenwoordigt de ruiten heer een persoon die in ieder geval de 40 is gepasseerd. Deze persoon heeft geleefd, en dat is te zien. Dat gezegd hebbende kan niemand ontkennen dat hij of zij er nog steeds zeer goed uitziet en is duidelijk de oudere versie van de ruiten boer. Betreft het een man? Dan zou het kunnen dat hij inmiddels kaal of kalend is, maar groter is de kans is zijn haar grijs of grijzend zal zijn.

Waar de kennis bij de ruiten boer twijfelachtig is, is dat bij de ruiten heer zeker niet het geval. Deze persoon is geleerd en beschikt over een flinke dosis levenservaring. De kaart is het symbool voor een hoger opgeleid persoon met een belangrijke functie. Dokter, advocaat, psychiater of politicus. Deze persoon houdt mensen graag op afstand. Lukt het jou om toch tot hem/haar door te dringen? Dan sluit hij je in zijn hard en kent zijn loyaliteit geen grenzen.

Net als de harten boer en vrouw leeft hij graag in luxe. Het verschil is echter dat deze luxe ook echt weet te waarderen. Hebberig is hij daarnaast absoluut niet. Hij deelt zijn rijkdom graag en zet zich vrijwel zeker in voor de minder bedeelde.

Minder goede eigenschap heeft hij ook. Hij komt snel arrogant over en vindt zijn eigen mening altijd het belangrijkst. Volgens hem heeft hij gelijk! Ook wanneer iemand anders duidelijk meer kennis heeft op een bepaald gebied.

ruiten heer als emotie-kaart:

Staat de kaart symbool voor emoties?  Dan staat deze kaart voor loyaliteit, maar ook voor arrogantie en narcisme.

Harten heer, koning of de leider. 

In Nederland staat deze kaart bekend onder de naam ruiten heer. Past deze benaming niet bij jouw gevoel? Dan is het (tijdens het voorspellen met speelkaarten) geen enkel probleem deze kaart te hernoemen. Ter inspiratie – Wikipedia geeft aan dat deze kaart in andere landen bekend staat onder de naam:

 • The King (Engeland en de Verenigde Staten)
 • Koning (Duitsland, Frankrijk en Vlaanderen en dit is tevens de alternatieve benaming in het Nederlands)
 • De geleerde (Algemene cartomancy betekenis)

Persoonlijk vinden wij ‘de koning’ het beste bij deze kaart passen, met name omdat zijn betekenis en die van de vrouw/koningin samensmelt in de betekenis van de boer.