Waarzeggen met speelkaarten: Ruiten Vrouw

Ruiten vrouw is de tijdskaart van de maand november.

Ruiten Koningin - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

 • De minnaar of minares
 • Luxe
 • Loyaliteit
 • Creativiteit
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

 • Herfst (tijdskaart van de maand november)
 • 15 jan, 13 feb, 11 mrt, 9 apr.
 • 7 mei, 5 jun, 5 jul, 1 aug.
Betekenis van de ruiten vrouw bij het voorspellen van de toekomst:

De betekenis van de ruiten vrouw hangt, net als bij alle hofkaarten, af van de plaats waarop deze tijdens het voorspellen van de toekomst met speelkaarten verschijnt. Alle hofkaarten kunnen op de volgende drie manieren worden geïnterpreteerd:

 • ALS TIJDSKAART – Iedere hofkaart vertegenwoordigd één specifieke maand.
 • ALS PERSOONSKAART – Deze kaart kun je gebruiken als vertegenwoordiger van de vraagsteller. Daarnaast kan de kaart staan voor een persoon die betrekking heeft op de voorspelling.
 • ALS EMOTIE-KAART –  Alle hofkaarten staan voor gevoelens en emoties die invloed kunnen hebben op de vraag of de vraagsteller.
ruiten vrouw als tijdskaart:

Wanneer deze kaart wordt gelezen als tijdskaart. Of wanneer deze kaart tijdens een legging verschijnt op een positie die een tijdsduur aangeeft? Dan staat de ruiten vrouw symbool voor de herfst en is zij specifiek de kaart die symbool staat voor de maand november.

ruiten vrouw als persoonskaart:

Wordt deze kaart gelezen als de kaart die een persoon of de vraagsteller symboliseert? Dan laten de uiterlijke kenmerken van de persoon welke de kaart vertegenwoordigd vele vragen onbeantwoord. De haarkleur van deze persoon bijvoorbeeld. Deze wordt, uit de kaart niet duidelijk omdat de persoon wie het betreft niet afwijzend staat tegenover haarverf. Zijn of haar haarkleur kan dus donkerbruin, rood, maar ook platina blond zijn – een ding staat echter vast – hij of zij zal nooit grijs zijn.

Van origine is dit de kaart die symbool staat voor een frivole dame behangen met juwelen. Deze beschrijving is met zijn tijd mee gegaan en staat nu eerder voor een persoon die luxe buitengewoon waardeert. Het is iemand die zich gemakkelijk overgeeft aan genot op alle vlakken. Hij of zij is extrovert en exhibitionistisch en staat het liefst altijd in het middelpunt van de belangstelling.

Hoewel de ruiten vrouw een berekend, materialistisch en oppervlakkig persoon lijkt te zijn is dat slechts de helft van het verhaal. Zij beschrijft namelijk ook iemand die buitengewoon creatief, gul, spiritueel en boven alles loyaal is.

Tot slot; Deze kaart stond in het verleden tijdens een liefdeslegging voor “de andere vrouw (minnares)”. Deze betekenis is nog steeds actueel, maar kan tegenwoordig uiteraard ook staan voor de “de andere man (de minnaar)”.

ruiten vrouw als emotie-kaart:

Staat de kaart symbool voor emoties? Dan staat deze kaart voor oppervlakkigheid, loyaliteit en materialisme.

Ruiten vrouw, koningin, dame of queen. 

In Nederland staat deze kaart bekend onder de naam ruiten vrouw. Past deze benaming niet bij jouw gevoel? Dan is het (tijdens het voorspellen met speelkaarten) geen enkel probleem deze kaart te hernoemen. Ter inspiratie – Wikipedia geeft aan dat deze kaart in andere landen bekend staat onder de naam:

 • The Queen (Engeland en de Verenigde Staten)
 • Dame (Duitsland, Frankrijk en Vlaanderen)
 • Koningin (Alternatieve benaming in Nederland)
 • De minnares (Algemene cartomancy betekenis)

Persoonlijk vinden wij ‘de koningin’ het beste bij deze kaart passen, met name omdat haar betekenis en die van de heer/koning samensmelt in de betekenis van de boer.