Waarzeggen met speelkaarten: Schoppen Acht

Schoppen acht is de kaart die symbool staat voor teleurstelling en gezondheidsproblemen.

Schoppen Acht - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Teleurstelling
  • Gezondheidsproblemen
  • Gevoel van ongeluk
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Winter
  • 6 jan, 4 feb, 2 mrt.
Betekenis van de Schoppen Acht bij het voorspellen van de toekomst:

Traditioneel gezien is schoppen acht de kaart van teleurstelling, ziekte en van fysieke beperking. Jij (of de vraagsteller) heeft het gevoel de balans in het leven volledig kwijt te zijn.

Het gevoel van teleurstelling overheerst en de persoon om wie het gaat heeft het idee voor het ongeluk geboren te zijn.

Let op. Geen enkele kaart geeft daadwerkelijk medisch advies.

Traditioneel gezien staat deze kaart voor lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen. Geen enkele kaart geeft daadwerkelijk medisch advies, maar dat gezegd hebbende adviseert deze kaart jou wel om medische problemen serieus te nemen. Heb jij bijvoorbeeld al weken last van je maag? Dan raad de schoppen acht je aan toch echt even langs de dokter te gaan.

Hetzelfde geldt voor psychische problematiek. Natuurlijk, wij voelen ons allemaal wel eens somber of hebben een ‘dip dag’. Veranderen deze dip dagen echter in depressieve weken? Dan wordt het tijd om hulp in te schakelen.

Schoppen acht ten midden van de kaarten uit een andere reeks

Valt deze kaart in een legging die overheerst wordt door de kaarten uit een andere reeks? Dan wijzigt het onderwerp van deze kaart in de richting van de betreffende reeks.

Valt deze kaart bijvoorbeeld tussen twee harten kaarten in? Dan symboliseert deze kaart een eenzijdige en onbeantwoorde liefde.

Wordt deze kaart omringd door ruiten kaarten? Dan voorspelt deze kaart een financiële tegenslag waar jij ‘echt even goed ziek van zult zijn’.

Bestaat de legging voornamelijk uit klaveren kaarten? Dan is de kans groot dat jij (of de vraagsteller) te maken krijgt met teleurstellingen op werkgebied.

Word de kaart tot slot omringd door kaarten uit de eigen reeks? Dan representeert deze kaart een algeheel gevoel van teleurstelling. Jij bent (op dit moment) niet blij met hetgeen jij tot nu toe bereikt hebt, en hebt het idee dat jij in het leven tekort bent geschoten.