Waarzeggen met speelkaarten: Schoppen Negen

Schoppen negen is de kaart van tegenspoed, lijden, verdriet en venijn.

Schoppen Negen - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Tegenspoed
  • Verdriet
  • De dood
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Winter
  • 5 jan, 3 feb, 1 mrt.
Betekenis van de Schoppen Negen bij het voorspellen van de toekomst:

Traditioneel gezien is schoppen negen de kaart van verdriet, tegenspoed, falen, lijden, emotionele of fysieke pijn, verdriet en venijn. Dit is een zeer ongunstige kaart. Deze kaart toont enkel tegenspoed en tragische gebeurtenissen, waaronder ongelukken, ernstig letsel, ernstige ziekte, zelfverwonding en het veroorzaken van schade aan jezelf of iemand anders.

Gevoelsmatig vertegenwoordigt deze kaart het gevoel onder druk te staan of je gedwongen voelen om iets te doen wat jij niet wilt. Deze kaart kan daarnaast ook wijzen op het gevoel de controle volledig kwijt te zijn.

Samen met de schoppen aas staat deze kaart symbool voor de dood.

Valt deze kaart naast de schoppen aas? Dan vertegenwoordigen deze kaarten samen ‘de dood’. Gelukkig staat de dood (net als bij Tarot) in dit geval niet voor een letterlijk overlijden. In deze context betekent de kaart eerder het afscheid of het einde van iets. Dit einde kan pijnlijk zijn, maar het kan ook als een bevrijding voelen. Het is nu tijd om iets los te laten. Neem afscheid van het oude en maak ruimte voor het nieuwe dat komen gaat.

Schoppen negen omringd door kaarten uit een andere reeks

Valt deze kaart in een legging die overheerst wordt door de kaarten uit een andere reeks? Dan veranderd het onderwerp van deze kaart in de richting van de betreffende reeks.

Valt deze kaart ten midden van twee harten kaarten? Dan voorspelt de kaart tegenspoed op liefdesgebied.

Wordt deze kaart omringd door ruiten kaarten? Dan lijken financiële tegenslagen onvermijdelijk te zijn en ervaar jij het gevoel op financieel gebied gefaald te hebben.

Bestaat de legging voornamelijk uit klaveren kaarten? Dan waarschuwt deze kaart voor jaloezie, ruzie, afgunst en venijn op de werkvloer.