Waarzeggen met speelkaarten: Schoppen Tien

Schoppen tien is de kaart van duisternis, tegenslag, misleiding en bedrog.

Schoppen Tien - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Duisternis
  • Moeilijkheden
  • Misleiding
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Winter
  • 4 jan, 2 feb.
  • De nacht
Betekenis van de Schoppen Tien bij het voorspellen van de toekomst:

Traditioneel gezien is schoppen tien de kaart van tegenslagen, verdriet, ondergang en van tragische eindes. Deze kaart werpt een onheilspellende schaduw over alle omringende kaarten in de legging. Met uitzondering van enkele harten kaarten is vrijwel geen enkele kaart bestand tegen de negatieve invloed van deze kaart.

Alles is slecht en zwart om mij heen.

Valt deze kaart op een positie die staat voor gevoelens en gedachten? Dan zul jij (of de vraagsteller) het gevoel hebben dat alles op je afkomt. Daarnaast is ook het gevoel ‘gevangen te zitten in een cirkel’ een zeer passende uitleg van deze kaart.

Doordat deze kaart vrijwel alle negatieve emoties symboliseert is het, tijdens een legging, soms lastig precies te zeggen welke emotie de kaart over probeert te brengen. Enkele van de meest kenmerkende emoties die door deze kaart vertegenwoordigd worden zijn angst, zorgen, tranen, teleurstelling, depressie en verdriet.

Schoppen tien omringd door kaarten uit een andere reeks

Valt deze kaart in een legging die overheerst wordt door de kaarten uit een andere reeks? Dan wijzigt het onderwerp van deze kaart in de richting van des betreffende reeks.

Valt deze kaart ten midden van twee harten kaarten? Dan staat de kaart symbool voor geheimen, leugens, verraad en voor misleiding. Heb jij het gevoel dat jij je liefdes partner niet kunt vertrouwen? Dan is de kans vrij sterk dat je gevoel terecht is.

Wordt deze kaart omringd door ruiten kaarten? Dan waarschuwt deze kaart jou om extra oplettend te zijn. Ga niet zo maar met iemand in zee. Jij loopt namelijk het risico slachtoffer te worden van criminele activiteiten, misleiding en verraad.

Bestaat de legging voornamelijk uit klaveren kaarten? Dan toont deze kaart dwangmatig en obsessief gedrag.