Waarzeggen met speelkaarten: Schoppen Vier

Schoppen vier staat voor het einde, ziekte, een operatie of zelfs een overlijden,

Schoppen Vier - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Het einde
  • Ziekte
  • Operatie
  • Overlijden
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Winter
  • 10 jan, 8 feb, 6 mrt.
  • 4 apr, 2 mei.
  • Woensdag
Betekenis van de Schoppen Vier bij het voorspellen van de toekomst:

Schoppen vier staat symbool voor een ziekbed of anders gezegd “jij zult door ziekte in bed blijven”. Jij voelt je op dit moment ook echt niet goed. Dit kan komen door zowel lichamelijke als geestelijke klachten.

Aangezien deze kaart het cijfer 4 bevat, heeft de kaart te maken met meerdere (maar minstens 4) kanten. Zo heb jij bijvoorbeeld het gevoel dat alles op je af dreigt te komen. Heeft de vraag van de legging te maken met jouw thuis situatie? Dan staat deze kaart echter eerder symbool voor het gevoel dat ‘de muren op je af komen’.

Ongeacht het exacte onderwerp is de boodschap van deze kaart helder; ‘je leven wordt de komende periode echt even moeilijk’. Ziekte, geld zorgen, gebroken beloften? Alles trekt de komende periode aan je voorbij. Betreft het onderwerp een ziekte? Dan voorspelt deze kaart dat een operatie onvermijdelijk lijkt te zijn.

Traditioneel gezien toont deze kaart een kist. Dit zou een overlijden kunnen betekenen, maar hoogstwaarschijnlijk niet die van jou. Het zal eerder een overlijden zijn welke invloed heeft op je leven.

Kent de schoppen vier ook een positieve betekenis?

Ja en nee. De boodschap van de schoppen vier zal nooit volledig positief zijn. Dat gezegd hebbende kan deze kaart wel staan voor een moeilijke periode met een positief einde. Ben jij bijvoorbeeld bijzonder ongelukkig op je werk? Dan voorspelt deze kaart dat jij, na nog een flinke strijd, eindelijk afscheid zult nemen van deze werkgever.

Hetzelfde is van toepassing wanneer deze kaart naast een hartenkaart valt en de legging de relatie betreft. Deze combinatie voorspelt namelijk vrijwel altijd dat de relatie explosief uit elkaar spat. Het einde van deze relatie gaat met een zware nasleep gepaard. Heb jij deze nasleep doorstaan? Dan kijk jij achteraf terug en zie jij in dat de breuk jouw leven ten goede heeft veranderd.