Waarzeggen met speelkaarten: Schoppen Vijf

Schoppen vijf is de kaart die symbool staat voor een ‘kleine breuk’ .

Schoppen Vijf - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Kleine breuk
  • Kleine operatie
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Winter
  • 9 jan, 7 feb, 5 mrt, 3 apr, 1 mei.
  • Donderdag
Betekenis van de Schoppen Vijf bij het voorspellen van de toekomst:

Schoppen vijf toont (net als de schoppen zes) een breuk. In tegenstelling tot de schoppen zes moet bij deze vijf eerder gedacht worden aan een lichamelijke breuk. Deze breuk hersteld zich niet vanzelf. Voor herstel is hoogst waarschijnlijk een kleine operatie nodig, maar uiteindelijk komt het allemaal wel vrij snel goed.

Voor deze operatie hoef jij niet angstig te zijn en er niet al te veel bij voor te stellen. Het gaat namelijk eerder om een kies die getrokken moet worden, dan om een grote ingrijpende operatie. Geeft de legging waarin deze kaart verschijnt duidelijk aan dat de kaart niet de vraagsteller representeert? Dan voorspelt deze kaart dat iemand uit de omgeving van de vraagsteller een operatie zal ondergaan.

Misschien is het voor de relatie nu gewoon echt even nodig dat jullie afstand van elkaar nemen.

Deze kaart kan ook symbool staan voor een kleine breuk binnen de relatie. Dit is met name van toepassing wanneer deze kaart wordt omringd door één of meerdere harten kaarten en/of de vraagstelling van de legging de relatie betreft. Ook in dit geval is deze breuk niet enorm, en in dit specifieke geval slechts tijdelijk. Misschien is het voor jullie relatie nu gewoon echt even nodig dat jullie afstand van elkaar nemen.

Van oorsprong staat de schoppen vijf symbool voor een hand die een mes vasthoudt. De kaart voorspelt hiermee dat er ‘iets’ uit het leven van de vraagsteller wordt gesneden. Zoals bij alle betekenissen van deze kaart moet er ook hier niet direct gedacht worden aan iets groots en heftigs.

Wordt deze schoppen kaart omringd door andere schoppen kaarten?

Dan staat deze kaart symbool voor negatieve emoties. Enkele voorbeelden van deze emoties? Denk hierbij bijvoorbeeld ‘aan de angst om verlaten te worden’, of aan ‘gevoelens van eenzaamheid’.