Waarzeggen met speelkaarten: Schoppen Vrouw

Schoppen vrouw is de tijdskaart van de maand februari.

Schoppen Koningin - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

 • Leider of leidster
 • Autoriteit
 • Machteloosheid
 • Sombere gevoelens
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

 • Winter (tijdskaart van de maand februari)
 • 2 jan.
Betekenis van de schoppen vrouw bij het voorspellen van de toekomst:

De betekenis van de schoppen vrouw hangt, net als bij alle hofkaarten, af van de plaats waarop deze tijdens het voorspellen van de toekomst met speelkaarten verschijnt. Alle hofkaarten kunnen op de volgende drie manieren worden gelezen:

 • ALS TIJDSKAART – Iedere hofkaart vertegenwoordigd één specifieke maand.
 • ALS PERSOONSKAART – Deze kaart kun je gebruiken als vertegenwoordiger van de vraagsteller. Daarnaast kan de kaart staan voor een persoon die betrekking heeft op de voorspelling.
 • ALS EMOTIE-KAART –  Alle hofkaarten staan voor gevoelens en emoties die invloed kunnen hebben op de vraag of de vraagsteller.
schoppen vrouw als tijdskaart:

Wanneer deze kaart wordt gelezen als tijdskaart. Of wanneer deze kaart tijdens een legging verschijnt op een positie die een tijdsduur aangeeft? Dan staat de schoppen vrouw symbool voor de winter en is zij specifiek de kaart die symbool staat voor de maand februari. Opvallend aan deze kaart is dat deze tot één van de weinige kaarten behoort die slechts een enkele datum vertegenwoordigd.

schoppen vrouw als persoonskaart:

Wordt deze kaart gelezen als de kaart die een persoon of de vraagsteller symboliseert? Dan staat de kaart voor een man of vrouw met zwart haar en ogen zo donker als de nacht. Deze persoon heeft, zoals alle schoppen hofkaarten; Een extreem lichte en bleke huidskleur of juist een zeer donkere huidskleur. Een middenweg? Die kent de schoppen vrouw in het geheel niet.

Net als de huidskleur kent ook het karakter van de persoon die door de schoppen vrouw wordt vertegenwoordigd twee uiterste.

Positief gezien staat de kaart voor: Een talentvol, slim en charmant persoon. Deze persoon is een ware leider die de touwtjes strak in handen handen heeft. Vernieuwd is het woord dat het beste bij hem of haar past. Wordt hij of zij jouw nieuwe leidinggevende? Dan kun jij je voorbereiden op een hele berg aan veranderingen.

Negatief gezien staat de kaart voor: Een hatelijke, kattige en misleidende persoonlijkheid. Hij of zij is een ras echte ‘roddel tante’. Deze persoon houdt van een schandaal. Sterker nog, het is iemand die het schandaal opzoekt en er totaal geen moeite mee heeft om het schandaal groter te maken en in stand te houden.

schoppen vrouw als emotie-kaart:

Staat de kaart symbool voor emoties? Dan staat deze kaart voor somberheid, hatelijke gevoelens, macht of machteloosheid, afgunst.

Schoppen vrouw, koningin, dame of queen. 

In Nederland staat deze kaart bekend onder de naam schoppen vrouw. Past deze benaming niet bij jouw gevoel? Dan is het (tijdens het voorspellen met speelkaarten) geen enkel probleem deze kaart te hernoemen. Ter inspiratie – Wikipedia geeft aan dat deze kaart in andere landen bekend staat onder de naam:

 • The Queen (Engeland en de Verenigde Staten)
 • Dame (Duitsland, Frankrijk en Vlaanderen)
 • Koningin (Alternatieve benaming in Nederland)
 • De weduwe of weduwnaar (Algemene cartomancy betekenis)

Persoonlijk vinden wij ‘de koningin’ het beste bij deze kaart passen, met name omdat haar betekenis en die van de heer/koning samensmelt in de betekenis van de boer.