Waarzeggen met speelkaarten: Schoppen Zeven

Schoppen zeven is de kaart van frustratie en machteloosheid.

Schoppen Zeven - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Water
  • Frustratie en machteloosheid
  • Drank (Probleem)
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Winter
  • 7 jan, 5 feb, 3 mrt, 1 apr.
  • Zaterdag
Betekenis van de Schoppen Zeven bij het voorspellen van de toekomst:

Schoppen zeven voorspelt een verandering in negatieve zin. De kaart staat onder meer voor ‘een tegenslag die jij niet verwacht had’ of ‘een terugslag in je plannen waar jij geen rekening mee hebt gehouden’.

Deze kaart staat, niet voor niets, symbool voor de gevoelens van machteloosheid en frustratie.

Van origine heeft de schoppen zeven ook een totaal andere betekenis. Hij staat namelijk symbool voor water en alles wat er met water te maken heeft. Één wasbak, het bad ja zelfs de koelkast worden door deze kaart vertegenwoordigd. De kaart staat kort samengevat dus voor allerlei zaken die op zich niet relevant lijken, maar tijdens een legging juist van groot belang kunnen zijn.

Tot slot; Ruim gezien staat deze kaart ook symbool voor alcoholische dranken. Valt deze kaart samen met een kaart die de vraagsteller of een ander persoon vertegenwoordigt? Dan staat deze kaart voor een alcohol probleem.

Schoppen zeven te midden van kaarten uit een andere reeks

Valt deze kaart in een legging die overheerst wordt door de kaarten uit een andere reeks? Dan wijzigt het onderwerp van deze kaart in de richting van de betreffende reeks. 

Valt deze kaart bijvoorbeeld tussen twee harten kaarten in? Dan voorspelt deze kaart dat jij op liefdesgebied gevoelens van frustratie ervaart of zult ervaren.

Wordt deze kaart omringd door ruiten kaarten? Dan kun jij (of de vraagsteller) rekenen op serieuze werkgerelateerde tegenslagen en/of vertragingen.

Bestaat de legging voornamelijk uit klaveren kaarten? Dan staat deze kaart symbool voor een onverwachte en ongewenste verrassing.

Wordt de kaart tot slot omringd door kaarten uit de eigen reeks? Dan representeert deze kaart drugs, alcohol en medicatie en waarschuwt deze voor een verslaving.