Wat is waarzeggen met speelkaarten

Wat is waarzeggen met speelkaarten

Kaartleggen met speelkaarten (cartomancy) is de toekomst voorspellen met gebruik van normale speelkaarten. Je ontdekt de toekomst door inspiratie, intuïtie, of misschien is het gewoon magie?
Leer jou verleden, heden en toekomst kennen door een pakje speelkaarten.
Sceptisch? Dat kunnen wij ons voorstellen, wij waren dat in het begin ook. Maar neem de tijd, Tarot leer je echter ook niet in een dag. Ontdek dat gewone speelkaarten toch echt meer kunnen dan, dienen als middel in een spel poker.

Kaartleggen met speelkaarten is leuk om te leren. Eigenlijk is het best makkelijk, met slechts een beetje kennis van de kaarten kun jij al de deur naar de toekomst openen.
Wij geven toe dat speelkaarten niet het mooie uiterlijk hebben van tarot, maar wie weet, wellicht brengen de kaarten jou zo veel inspiratie, dat jij besluit zelf een pakje speelkaarten te ontwerpen.

Voor wij verder gaan eerst de geschiedenis.
In het verleden waren de zigeuners waarschijnlijk het meest bekende volk dat speelkaarten gebruikte voor waarzeggen.
Maar de geschiedenis gaat verder terug.
Speelkaarten hebben een geschiedenis die verder terug gaat dan op zijn minst 600 jaar. Het idee bestaat dat speelkaarten afkomstig zijn uit China. Vandaar uit heeft de traditie een reis gemaakt van west Azië tot Egypte, toen noord Afrika en Amerika en als laatste europa.
In Spanje noemde men de kaarten “Naibi” wat zoveel betekend als “voorspel”.
De vraag blijft of de kaarten gemaakt waren om de toekomst te voorspellen, of als spel spellen mee te spelen?
Wat zeker is, is dat rond de 16de eeuw speelkaarten al werden gebruikt om de toekomst mee te voorspellen, en tijdens de 18de eeuw was het een ware rage.
De gedachten leeft dat zelf keizer Napoleon regelmatig de kaarten consulteerde.